Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Δρακοπαραμύθια ....που γράψαμε εμείς

Κωνσταντίνος, Γιάννης, Άννα Μαρία, Αριάδνη, Ιφιγένεια
Διαβάσαμε το Δρακοπαραμύθι της Αγγελικής Βαρελά στο Ανθολόγιο και μας άρεσε πολύ. Έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε και εμείς τα δικά μας Δρακο....παραμύθια... Συνεργαστήκαμε και η κάθε ομάδα έγραψε το δικό της και το εικονογράφησε...Ελπίζουμε να σας αρέσουν




...Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε μια πόλη, πάρα μα πάρα πολύ μακριά, που ονομαζόταν Ανναριοϊφιγενοκωνσταγιάννενα και όλα κυλούσαν καλά.

Σε εκείνη την πόλη ζούσε ένας θηλυκός δράκος που ονομαζόταν Δρακουμέλα. Η Δρακουμέλα είχε μια μόνο αδερφή που την έλεγαν Καθαρέφ. Η Δαρακουμέλα ήταν πολύ στεναχωρημένη, γιατί δεν είχε καθόλου φίλους και η Καθαρέφ την εκνεύριζε. Κάθε φορά που της ζητούσε μια συμβουλή εκείνη της έλεγε ΦΥ-ΓΕ Α-ΠΟ ΔΩ !!!!!!!

...Μια μέρα η Δρακουμέλα αποφάσισε να πάει για ψώνια και κουτούλισε με δύο Δράκους. Τους ρώτησε πως τους λένε και εκείνοι απάντησαν ότι τους λένε Εργαστέισον και Ησυχάνα. Έγιναν φίλες και άρχισαν να συζητάνε για την ασφάλεια της πόλης. Έπειτα αποφάσισαν να πάνε για καφέ. Όταν άνοιξαν την πόρτα του καφενείου, πετάχτηκε από μέσα μια Δράκαινα η οποία είχε απολυθεί και άκουσαν μια φωνή:

- Και να μην ξαναπατήσεις εδώ!

-Πώς σε λένε, τη ρώτησε η Δρακουμέλα.

-Με λένε Τραγουδάν.

-Τι χαμπάρια, τη ρώτησε η Εργαστέισον.

-Πάμε μια βόλτα στο Πάρκο να σας πω.

Καθώς πήγαιναν στο πάρκο είδαν μια ταμπέλα που έλεγε: "ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ"

-Πώς σας λένε; ρώτησε η Δρακουμέλα.

-Μας λένε Αντιρυπανσία, Ανακυκλωσέισον, Σκαστάν και Πρασινιστάν.

Έτσι όλες μαζί άρχισαν να συζητούν για την προστασία και τα προβλήματα της πόλης και απόφάσισαν να φτιάξουν μια ομάδα και να την ονομάσουν ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ Ανναριοϊφιγενοκωνσταγιάννενα.

Ενώ όλα κυλούσαν καλά στην πόλη εμφανίστηκε η ομάδα των κακών Δράκων (Ο Νεφ, Η Ρυπανσίν, Η Χωματερόλ, η Ντεσιμπέλ, η Πεινάν , η Πυρκαγέισον, η Ανερζί και η Χουλιγκάνα). Αυτοί οι Δράκοι προσπάθούσαν να καταστρέψουν την πόλη, εδώ και καιρό. Αλλά η "Ομάδα Διάσωσης " τους στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Έτσι οι κακοί Δράκοι αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη και ...αυτοί ζήσανε καλά κι εμείς καλύτερα....


Μαριτίνα, Κατερίνα, Άγγελος, Πέτρος


Μαριτίνα, Κατερίνα, Άγγελος, Πέτρος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου